Granični prijelaz Bijača (GP Bijača) nalazi se u Bosni i Hercegovini, na trasi autoceste A1 i spaja BiH sa Republikom Hrvatskom. Izlaskom iz BiH nastavljate prema naplatnim postajama za autocestu E65, ili državnom cestom DC62.

GP Bijača

Tuesday, September 5th 2023

Prijelaz: Bosna i Hercegovina - Republika Hrvatska

Granični prijelaz Bijača nalazi se u Bosni i Hercegovini, pored istoimenog naselja, uz samu granicu sa Republikom Hrvatskom. Riječ je o jednom od najvećih i najprometnijih graničnih prijelaza u Hercegovini. 

GP Bijača - Informacije

Lokacija graničnog prijelaza na Google mapi.

Na karti je označen Međunarodni Granični Prijelaz Bijača.

Informacije o prijelazu

 • Kontakt
  • Carinska Uprava
   • Prelazak granice

    Terenski ured Jug - Čapljina
    Telefon broj: 036/811-014
    Fax broj: 036/806-851
    Email: jug[at]granpol.gov.ba
    Oznaka: CR/GP Bijača, Ured BA010810
    Radno vrijeme prelaska: Granični Prijelaz Bijača radi 24 sata

    WEB kamere GP Bijača

    Trenutno samo jedna kamera snima ulaz u Bosnu i Hercegovinu, na graničnom prijelazu Bijača. BIHAMK kamera pozicionirana je na samom objektu i gleda prema BiH, duž trase autoceste A1, prema naplatnim postajama.

    BIHAMK kamera - GP Bijača

    Kamera na GP Bijača snima 24 sata na dan. U realnom vremenu, u svakom trenutku, možete provjeriti stanje na granici, vremenske uvjete i kolike su gužve.

    Sa druge strane, ulaz u Bosnu i Hercegovinu nalazi se Granični Prijelaz Nova Sela. Provjerite web kameru, ako dolazite iz smjera Hrvatska - BiH.

    GP Bijača je prijelaz u Bosni i Hercegovini, koji vodi u Republiku Hrvatsku na GP Nova Sela. Ako slijedite DC425 prema jugu, idete u grad Ploče, i spajanje sa D8.

    Na Bosanskohercegovačkoj strani, nedaleko od prijelaza se nalazi park Kravica, i kupalište Božjak. Nedaleko od spomenutih lokacija nalazi se Međugorje.

    GP Bijača

    Zbog gore navedenih činjenica, lako je zaključiti koliku važnost ima GP Bijača, i po pitanju putničkog prometa, i po pitanju komercijalnog transporta.