U samom gradu Brčko nalazi se i granični prijelaz, koji Bosnu i Hercegovinu spaja sa Hrvatskom. GP Brčko, preko Save, spaja BiH sa Republikom Hrvatskom. Sa druge strane Save nalazi se GP Gunja. Sa magistralnog puta M14.1, preko Savskog mosta putujete državnom cestom 214 u Hrvatsku. Cesta vas vodi u mjesto Gunja, i dalje u Drenovce, i prema autocesti E70.

GP Brčko

Tuesday, September 5th 2023

Prijelaz: Bosna i Hercegovina - Republika Hrvatska

Granični prijelaz Brčko nalazi se u Bosni i Hercegovini, u istoimenom mjestu na Savi. Riječ je o manjem graničnom prijelazu, koji BiH spaja sa Hrvatskom i GP Gunja

GP Brčko - Informacije

Lokacija graničnog prijelaza na Google mapi.

Na karti je označen Granični Prijelaz Brčko.

Informacije o prijelazu

 • Kontakt
  • Carinska Uprava
   • Prelazak granice

    Terenski ured Sjeveroistok - Bijeljina
    Telefon broj: 055/224-650
    Fax broj: 055/207-482
    Email: sjeveroistok[at]granpol.gov.ba
    Oznaka: CR/GP Brčko, Ured BA097063
    Radno vrijeme prelaska: Granični Prijelaz Brčko radi 24 sata

    WEB kamere GP Brčko

    Ako namjeravate prijeći granicu na GP Brčko, predlažemo da pogledate kamere i provjerite stanje na ovom graničnom prijelazu. BIHAMK kamera pozicionirana je na BiH strani. Ako pregledavate granični prijelaz sa hrvatske strane zavirite u kamera GP Gunja.

    BIHAMK kamera - GP Brčko

    Kamera na GP Brčko snima 24 sata na dan. U realnom vremenu možete provjeriti stanje na granici, gužve i vremenske uvjete.

    GP Brčko je prijelaz u Bosni i Hercegovini, koji preko Savskog mosta spaja našu državu sa Republikom Hrvatskom. Na drugoj strani se nalazi GP Gunja.