Granični prijelaz Izačić nalazi se u Bosni i Hercegovini, blizu Bihaća. GP Izačić spaja BiH sa Hrvatskom i najveći je prijelaz u tom području. Ako idete iz BiH u Hrvatsku, krećete se prometnicom M5 (BiH), i nastavljate državnom cestom DC217 u Hrvatskoj.

GP Izačić

Tuesday, September 5th 2023

Prijelaz: Bosna i Hercegovina - Republika Hrvatska

Granični prijelaz Izačić nalazi se u Bosni i Hercegovini, u blizini Bihaća. Smješten je na dionici ceste M5. Prijelaz ima veliku važnost u putničkom, ali i prometu roba i dobara. Prema Hrvatskoj, putni pravci vas vode prema Plitvičkim jezerima, te sjeverno prema Karlovcu i Zagrebu.

Međunarodni granični prijelaz Izačić pušten je u rad 12.09.2005. godine. Granični prijelaz svečano su otvorili i pustili u rad državnici Republike Hrvatske, zajedno sa državnim vrhom FBiH. Za izgradnju prijelaza utrošeno je 12 milijuna Konvertibilnih Maraka. Od ukupnog iznosa, Svjetska banka je financirala 75%, a ostalih 25% sredstava osigurala je FBiH.

GP Izačić ima 11 ulazno-izlaznih traka, i 22 kontrolne kabine. Pored se nalazi i terminal za kamionski promet, sa 27 parkirnih mjesta, 2 vage i 2 hale za pregled vozila.

GP Izačić - Informacije

Lokacija graničnog prijelaza na Google mapi.

Na karti je označen GP Izačić. U nastavku ćemo napisati osnovne informacije, i pružiti kamere koje snimaju granični prijelaz.

Informacije o prijelazu

 • Kontakt
  • Carinska Uprava
   • Prelazak granice

    Terenski ured Zapad - Bosansko Grahovo
    Telefon broj: 034/851-015
    Fax broj: 034/850-049
    Email: zapad[at]granpol.gov.ba
    Oznaka: CR/GP Izačić, BA010107
    Radno vrijeme prelaska: Granični Prijelaz Izačić radi 24 sata
    Telefon broj prijelaza: 037/307-522

    WEB kamere GP Izačić

    Ako namjeravate prijeći granicu na ovom prijelazu, svakako možete pogledati BIHAMK kamere. Provjerite stanje na granici, i kolike su gužve. Kamera na GP Izačić dat će potrebne informacije o vremenskim uvjetima ali i stanju u prometu.

    BIHAMK kamera - GP Izačić

    Kamera na GP Izačić snima 24 sata na dan. Snimke sa ove kamere dati će vam potrebne podatke, što znači da možete u realnom vremenu provjeriti kolike su gužve na granici i koliko dugo se čeka prelazak granice.