Granični prijelaz Nova Sela nalazi se u Republici Hrvatskoj, i spaja RH sa Bosnom i Hercegovinom. Ovo je jedan od većih prijelaza na granici Hrvatske sa BiH. GP Nova Sela prate autocestu A1 iz Hrvatske, sa novoizgrađenom dionicom autoceste u Bosni i Hercegovini.

GP Nova Sela

Tuesday, September 5th 2023

Prijelaz: Republika Hrvatska - Bosna i Hercegovina

Granični prijelaz Nova Sela nalazi se u Hrvatskoj, na dionici autoceste A1 od čvora Ploče. Kako je riječ o graničnom prijelazu koji ima direktnu povezanost sa lukom Ploče, GP Nova Sela ima značajan utjecaj na putnički promet, ali i promet roba i dobara između ove dvije države. 

GP Nova Sela - Informacije

Lokacija graničnog prijelaza na Google mapi.

Na karti je označen GP Nova Sela. U nastavku ćemo napisati osnovne informacije, i pružiti kamere koje snimaju granični prijelaz.

Informacije o prijelazu

 • Kontakt
  • Carinska Uprava
   • Prelazak granice

    Granična policija Metković
    Telefon broj: 020/444-110
    Fax broj: 020/444-900
    Email: pgp.metkovic[at]mup.hr
    Oznaka: GP Nova Sela
    Radno vrijeme prelaska: Granični Prijelaz Nova Sela radi 24 sata

    WEB kamere GP Nova Sela

    Za pregled gužvi na granici, i vremenskih uvjeta, na graničnom prijelazu Nova Sela HAK ima instaliranu kameru. Kamera snima u pravcu prema BiH, prema GP Bijača. HAK kamera okrenuta je u smjeru Bosne i Hercegovine, i daje snimke međugranične zone. Ove snimke kamera na graničnom prijelazu daju potrebne informacije o gužvama.

    HAK kamera - GP Nova Sela

    Kamera na GP Nova Sela snima 24 sata na dan. Snimke daju potrebne podatke, tako da možete u realnom vremenu provjeriti kolike su gužve na granici i koliko dugo se čeka prelazak granice.

    Sa druge strane, kada ulazite u BiH, nalazi se GP Bijača.

    Prelaskom granice, u BiH se nalaze dva popularna odredišta - Park Kravica, i kupalište Božjak. U blizini je i Međugorje, kao i mjesta Ljubuški, Čapljina i Čitluk.