Granični prijelaz Gunja nalazi se u Hrvatskoj i spaja RH sa Bosnom i Hercegovinom. Prijelaz vodi preko Save, u Brčko (BiH). GP Gunja vodi trasom državne ceste DC214 u BiH, preko Savskog mosta na dionicu M14.1.

GP Gunja

Tuesday, September 5th 2023

Prijelaz: Republika Hrvatska - Bosna i Hercegovina

GP Gunja spaja Hrvatsku sa BiH. Najveći dio prometa, ako gledamo iz Hrvatske, dolazi sa autoceste E70, odnosno odvajanja pored mjesta Bošnjaci i Vrbanja. Prelaskom Save, putnici iz Hrvatske dolaze u Brčko, odakle dalje mogu putovati prema Bijeljini, Tuzli, Gradačcu itd... Prijelaz je otvoren 24 sata, i dozvoljen je putnički i teretni promet.

GP Gunja - Informacije

Lokacija graničnog prijelaza na Google mapi.

Na karti je označen GP Gunja. U nastavku ćemo napisati osnovne informacije, i pružiti kamere koje snimaju granični prijelaz.

Informacije o prijelazu

 • Kontakt
  • Carinska Uprava
   • Prelazak granice

    Granična policija Tovarnik
    Telefon broj: 032/343-739
    Fax broj: 032/343-700
    Adresa: Bana Josipa Jelačića 11
    Adresa Graničnog Prijelaza Gunja: Ul. Miroslava Krleže 62, 32261, Drenovci
    Email: pgp.tovarnik[at]mup.hr
    Oznaka: GP Gunja
    Radno vrijeme prelaska: Granični Prijelaz Gunja radi 24 sata

    WEB kamere GP Gunja

    Granični prijelaz Gunja jedan je od manjih prijelaza za putnički i teretni promet. Ipak, moguće je očekivati gužve, posebno u ljetnim mjesecima kada je turistička sezona u punom jeku. Stoga vam donosimo pregled kamere na GP Gunja, koje će vam u realnom vremenu dati potrebne podatke o gužvama i vremenskim uvjetima na toj lokaciji. Na vrijeme saznajte koliko se čeka na ovom graničnom prijelazu.

    HAK kamera - GP Gunja (Ulazak u RH)

    Kamera na GP Gunja snima 24 sata na dan. Sa snimki možete vidjeti stanje u prometu, i procijeniti kolike su gužve za prelazak granice. Gornja kamera snima ulazak u Republiku Hrvatsku.

    Donja kamera snima ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

    HAK kamera - GP Gunja (Ulazak u BiH)

    Prelaskom granice, u BiH dolazite u grad Brčko, na GP Brčko.